You are currently viewing Adaptív kapszula és Zembrin

Adaptív kapszula és Zembrin

  • Post category:Tudomány

Zembrin

Számos kényelmes alternatíva kínálkozik azok számára, akik támogatni szeretnék a kognitív funkciókat, beleértve az étrend-kiegészítők egy teljesen új kategóriáját, a nootropikumokat. Az egyik legtöbbet kutatott új étrend-kiegészítő a Sceletium tortuosum kivonat, amelyet Kannának is neveznek, és az Adaptiv® Capsules Calming Blend egyik elsődleges vegyülete.

A Kanna történelme

A Dél-Afrikában őshonos zamatos növény a bennszülött kultúrák a Kanna növény egyes részeit szárították és rágták és a föld alatti részeit teaként használták évszázadok óta. Hagyományosan a kannát különféle spirituális célokra használták, de a vadászok is megrágták a fáradtság leküzdésére, a szomjúság és éhség enyhítésére, valamint a stresszes helyzetekre való mentális felkészülésre. A 19. század végének európai kémikusai a lehetséges hangulatmoduláló hatásokról szóló jelentésekkel elkezdték tovább kutatni a Kannát, és végül izolálták elsődleges aktív összetevőjét, a mesembrin nevű alkaloidot. Annak ellenére, hogy Afrikában hagyományosan használták, és Európában több mint egy évszázados tudományos kutatásokat folytattak, a Kanna még mindig viszonylag ismeretlen a világ többi részén. Néhány közelmúltbeli kutatás érdekes eredményeinek köszönhetően azonban a Sceletium tortuosum különféle kivonatai egyre népszerűbbek étrend-kiegészítőként.

Tudomány a Zembrin mögött

A Zembrin®, a Sceletium tortuosum növény szabadalmaztatott kivonata, amelyet orvosok és tudósok többnemzetiségű csapata fejlesztett ki, és az elmúlt néhány évben számos publikált tanulmány fókuszában állt, köztük három placebo-kontrollos humán klinikai vizsgálatban. Fogyasztásának biztonságosságának vizsgálata mellett (az Egyesült Államokban az Általánosan biztonságosnak minősített (GRAS) státuszát megerősítette), a kutatások nagy része az átmeneti, szorongást kiváltó eseményekre adott egészséges érzelmi válaszok támogatására és az általános kognitív jólétre irányult egészséges felnőtteknél. Egy kettős-vak, placebo-kontrollos, átfogó vizsgálatban a kutatók fMRI-t használtak annak értékelésére, hogy a zembrin lenyelése hogyan befolyásolhatja az amygdalát (az agynak azt a részét, amely feldolgozza az emlékeket, valamint szabályozza a kritikus gondolkodást és az érzelmi válaszokat) és a kapcsolódó idegi áramköröket az átmeneti időszakban, szorongást kiváltó tevékenységeknél. A kísérleti szakaszban, amely napi egyszeri 25 mg Zembrin adagot tartalmazott, a résztvevők csökkent amygdala reaktivitást és amygdala-hipotalamusz kapcsolódást tapasztaltak a kontroll (placebo) fázishoz képest. Egy másik kísérletben hat hét használat után a résztvevők pozitív növekedést mutattak az agyi aktivitásban (EEG-vel mérve), javulást mutattak a különböző funkcionális pszichometriai teszteken, csökkentek a szorongásos érzések, és javult az általános hangulat. A harmadik atfogó klinikai vizsgálat további bizonyítékot szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy a Zembrin rendszeres szedése javíthatja a kognitív funkciókat és a hosszú távú egészséget.

Mik azok az Alkaloidok?

A Zembrin® erőteljes előnyeiről úgy gondolják, hogy a Sceletium tortuosum kivonatában található alkaloidok összetételével magyarázható. Az alkaloidok növényi eredetű vegyületek, amelyek szenet, oxigént és nitrogént tartalmaznak. Az alkaloidok egyik meghatározó jellemzője az emberi idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatásuk; hiszen az olyan alkaloidok is, mint a nikotin és a koffein jól ismertek a szervezetre gyakorolt hatásukról.

Mit tesznek a Zembrin alkaloidjai az emberi testtel?

Az alkaloidok a gyenge hatásútól a kifejezetten veszélyesig terjednek. Szerencsére a Zembrin alkaloidjai az előbbi kategóriába tartoznak. A kutatások szerint ezek az alkaloidok megakadályozzák a PDE4 nevű enzim működését. A PDE4 gátlása egy általános stratégia számos különböző szervrendszer megfelelő működésének elősegítésére.

A jövő

A jelenlegi kutatások a Zembrin azon képességére összpontosítottak, hogy pozitívan befolyásolja az érzelmi szabályozást és elősegíti az általános kognitív egészséget, de még több lehetőség rejlik ebben a növényben, ha olyanok használják, akik alkalmanként érzelmi, sőt fizikai stresszt tapasztalnak, különösen, ha illóolajokkal kombinálják mint ahogy az Adaptiv® kapszulákban.

A Zembrin® a HG&H Pharmaceuticals (Pty) Ltd. bejegyzett védjegye.

Beszereznéd a doTERRA termékeit?

Lépj kapcsolatba velünk! 

Vásárolni szeretnék

Vélemény, hozzászólás?