You are currently viewing Áfonyás zabkása citrom illóolajjal

Áfonyás zabkása citrom illóolajjal

  • Post category:Receptek

A zabkása fantasztikus lehetőség egy egészséges, tápláló és ízletes reggelihez. Ez az áfonyás és mogyoróvajas zabkása receptje tökéletes a hét bármely napjára, akár otthon, akár útközben.

Tipp: Használj citrom illóolajat, hogy egyensúlyba hozza az áfonya édességét, és vigyél egy kis citrusos csavart ebbe a receptbe.

Hozzávalók

  • 150 gramm (zsírmentes) görög joghurt
  • 150 ml cukrozatlan mandulatej
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1-2 csepp citrom illóolaj
  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze friss áfonya
  • 1 evőkanál (cukormentes) áfonyalekvár – üvegenként
  • 1 evőkanál mogyoróvaj (vagy előnyösebb dióvaj) – üvegenként
  • Extra áfonya a tálaláshoz
  • 4-6 befőttes üveg a tálaláshoz



Lépések

  1. Egy közepes tálban tegyük bele a joghurtot és a mandulatejet. Addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Keverjük hozzá a chia magot, a zabot, a citrom illóolajat és az áfonyát. Addig keverjük, amíg egyenletes keveréket nem kapunk. Fedjük le a tálat, és tegyük hűtőbe legalább négy órára vagy egy éjszakára.
  2. Fogd meg befőttes üvegeid, és töltsük meg minden üveg felét az zabkásával, majd adjunk hozzá egy evőkanál áfonyalekvárt és egy evőkanál mogyoróvajat. A tetejére még több zabkását. Tedd rá az üvegekre a fedőt, és tedd a hűtőszekrénybe későbbre.
  3. Tálalás előtt díszítsük a tetejét néhány extra áfonyával

Extra tipp: A melegítő, fűszeres ízhez használj egy fogpiszkálónyi fahéj illóolajat és keverd át vele!

Beszereznéd a doTERRA termékeit?

Lépj kapcsolatba velünk! 

Vásárolni szeretnék

Vélemény, hozzászólás?