Összetevők
- 4 csésze (500 g) zabpehely
- 1 csésze (125 g) dió/mag (pekándió, mandulaforgács, napraforgómag)
- ¼ csésze (30 g) Chia mag
- ¼ teáskanál finom tengeri só
- ½ csésze (120 ml) olvasztott kókuszolaj
- 1/3 csésze (80 ml) juharszirup
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2/3 csésze (85 g) cukrozatlan kókuszreszelék (vagy 1/2 csésze (65 g) kókuszreszelék)
- 1/2 csésze (65 g) apróra vágott szárított gyümölcs – áfonya vagy mazsola (opcionális)
- 2-3 csepp fahéj illóolaj
Lépések
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, félretesszük.
- Egy nagy keverőtálban keverjük össze a zabot, a diót, a chia magot, az őrölt fahéjat és a tengeri sót, amíg egyenletesen el nem keveredik.
- Egy külön mérőedényben keverjük össze az olvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és egy csepp fahéjolajat. Öntsük a kókuszolaj keveréket a zab keverékhez, és keverjük, amíg egyenletesen el nem keveredik.
- A granolát egyenletesen elosztjuk az előkészített tepsiben 20 percig sütjük, félidőben egyszer megkeverjük.
- Vegyük ki a sütőből, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és alaposan keverjük össze. Süssük még 5 percig, amíg a kókusz enyhén megpirul és aranybarna lesz.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni, amíg a granola el nem éri a szobahőmérsékletet. Ezután keverje hozzá a szárított gyümölcsöt vagy bármely más tetszőleges hozzávalót.
- Azonnal tálaljuk, vagy légmentesen záródó edényben tároljuk szobahőmérsékleten legfeljebb 1 hónapig.
Beszereznéd a doTERRA termékeit?
Lépj kapcsolatba velünk! Vásárolhatsz regisztrált felhasználóként, vagy regisztráció nélkül a doTERRA oldalán.
Vásárolni szeretnék