You are currently viewing Házi készítésű granola fahéjolajjal

Házi készítésű granola fahéjolajjal

  • Post category:Receptek

Összetevők

  • 4 csésze (500 g) zabpehely
  • 1 csésze (125 g) dió/mag (pekándió, mandulaforgács, napraforgómag)
  • ¼ csésze (30 g) Chia mag
  • ¼ teáskanál finom tengeri só
  • ½ csésze (120 ml) olvasztott kókuszolaj
  • 1/3 csésze (80 ml) juharszirup
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2/3 csésze (85 g) cukrozatlan kókuszreszelék (vagy 1/2 csésze (65 g) kókuszreszelék)
  • 1/2 csésze (65 g) apróra vágott szárított gyümölcs – áfonya vagy mazsola (opcionális)
  • 2-3 csepp fahéj illóolaj

Lépések

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  2. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, félretesszük.
  3. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a zabot, a diót, a chia magot, az őrölt fahéjat és a tengeri sót, amíg egyenletesen el nem keveredik.
  4. Egy külön mérőedényben keverjük össze az olvasztott kókuszolajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és egy csepp fahéjolajat. Öntsük a kókuszolaj keveréket a zab keverékhez, és keverjük, amíg egyenletesen el nem keveredik.
  5. A granolát egyenletesen elosztjuk az előkészített tepsiben 20 percig sütjük, félidőben egyszer megkeverjük.
  6. Vegyük ki a sütőből, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és alaposan keverjük össze. Süssük még 5 percig, amíg a kókusz enyhén megpirul és aranybarna lesz.
  7. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni, amíg a granola el nem éri a szobahőmérsékletet. Ezután keverje hozzá a szárított gyümölcsöt vagy bármely más tetszőleges hozzávalót.
  8. Azonnal tálaljuk, vagy légmentesen záródó edényben tároljuk szobahőmérsékleten legfeljebb 1 hónapig.

Beszereznéd a doTERRA termékeit?

Lépj kapcsolatba velünk! Vásárolhatsz regisztrált felhasználóként, vagy regisztráció nélkül a doTERRA oldalán.

Vásárolni szeretnék

Vélemény, hozzászólás?