You are currently viewing Balance –  a kiegyensúlyozó és földelő olaj

Balance –  a kiegyensúlyozó és földelő olaj

Kifejezetten az érzelmi egyensúly és az ellazulás érzetének elősegítésére készült a doTERRA Balance® Grounding Blend, amelyet nyugtató illóolajok szabadalmaztatott tulajdonságaik kombinációja miatt sokan nagyra értékelnek. Akár egy adott szobát próbál otthonában illatosítani, akár AromaTouch® technikát biztosít egy rászoruló szerettének, a doTERRA Balance a tökéletes illóolaj az érzelmi támogatáshoz.

Bizonyítékokon alapuló oka van annak, hogy miért a doTERRA Balance az első illóolaj az AromaTouch Technikában: olyan illóolajok szabadalmaztatott keverékét tartalmazza, amely hosszú múltra tekint vissza, és nyugtató tulajdonságait a modern tudomány igazolta.

Lucfenyő (Black spruce)

A lucfenyő tűleveleinek illóolaját gyakran használják az aromaterápiában a pihentető környezet megteremtésére, és a modern tudományos kutatások rájöttek ennek okára. A Picea mariana (Kanadai fekete lúc) fa tűleveleiből gőzdesztillált illékony aromás vegyületek különösen gazdagok biciklusos monoterpénben, vagyis  bornil-acetátban. Noha a jólétet támogató előnyök széles spektrumával rendelkezik, számtalan kutatás kimutatta, hogy a bornil-acetát belélegezve a leghatékonyabb . Humán klinikai kutatások során kimutatták, hogy a lucfenyő illóolajának belélegzése elősegíti a nyugalom és az ellazulás érzését.

Ho fa (Ho wood)

Érdekes módon annak ellenére, hogy egy fa leveleiből vonták ki, a Ho Fa illóolajat egy illékony aromás vegyület uralja, amely elsősorban a virágokban és gyógynövényekben fordul elő; ez a linalool. Az összes linaloolban gazdag illóolaj nyugtató tulajdonságairól ismert, és számos kísérleti tanulmány kimutatta, hogy belélegezve elősegíthetik az ellazulást.

Tömjén gyanta (Frankincense reisin)

Az egyik legértékesebb illóolajat, a tömjént, már az ókor óta nagyra becsülik szépítő és földelő tulajdonságai miatt. A tömjén nagyszerű alfa-pinén forrás, és meleg és enyhén fűszeres illatot kínál, amely nyugtató és kiegyensúlyozó élményt nyújt, akár diffúzorban, akár helyileg alkalmazva.

Kék varádics (Blue Tansy)

A marokkóban őshonos Tanacetum annuum (Varádics) növény  változatos kémiai összetételű illóolajat termelnek. A Blue Tansy illóolaja jelentős koncentrációban tartalmaz szabinént, kámfort és kamazulént, valamint más erős terpénvegyületeket. A Blue Tansy jellegzetesen lágy, szinte balzsamos illatú, mely tökéletes egy helyreállító és relaxáló masszázs részeként.

 

Kék Kamilla (Blue chamomille)

A kék (vagy német) kamilla (Matricaria recutita) illóolaj kémiai profilja lényegesen eltérő, a szélesebb körben ismert római kamillához képest. Különösen gazdag kamazulénben, ugyanazon aromás vegyületben, amely a Blue Tansy és Yarrow élénkkék árnyalatát adja. Sok más virágos illóolajhoz hasonlóan a kék kamillát is használják nyugtató hatásaiért, amit aromatikusan is megtapasztalhatunk.

Osmanthus

A jázminnal azonos botanikai családból származó Osmanthus fragrans egy őshonos ázsiai cserje, amely értékes illékony aromás vegyületekkel teli virágokat terem. Az Osmanthus illóolaj gazdag béta-iononban, amely az (ionon) vegyületek egy csoportjába tartozik, és amelyeket gyakran „rózsa ketonoknak” is neveznek, mivel jelen vannak számos virágolajban – különösen a rózsa olájban. A virágos olajok közül nagyon jól megkülönböztethető gyümölcsös aromája miatt, klinikai kutatások pedig kimutatták, hogy az Osmanthus belélegzéskor csökkenti a stresszérzetet.

Az AromaTouch Technika részeként kifejezetten a relaxáció támogatására kialakított doTERRA Balance Grounding Blend tökéletes kiegészítője az emberi érintés pihentető előnyeinek.

Beszereznéd a doTERRA termékeit?

Lépj kapcsolatba velünk! 

Vásárolni szeretnék

Vélemény, hozzászólás?