You are currently viewing On Guard – Immunfunkció

On Guard – Immunfunkció

A doTERRA On Guard® illóolajkeverék vadnarancs-, szegfűszeg-, fahéj-, eukaliptusz- és rozmaring illóolajat tartalmaz. Használható a környezeti fertőzések elleni védelemre és az egészséges immunfunkció támogatására. A doTERRA tudósai nemrégiben végzett tanulmányában a doTERRA On Guard keverék emberi sejtekre gyakorolt hatását vizsgálta. Négy különböző fehérvérsejt co-kultúrát és egy bőrsejt co-kultúrát tettünk ki a keveréknek, és a sejtaktivitás későbbi változásait biomarker-analízissel mérték.

Az egy edényben együtt tenyésztett több sejttípus kombinációját co-kultúrának – társtenyészetnek nevezzük. A társtenyészetek gyakran hasznosabb modellek a sejtaktivitás szempontjából, mint az egysejtű sejtvonalak (single cell line) , mivel jobban hasonlítanak az emberi test körülményeire, amely különféle sejttípusok összetett kombinációja. A jelen tanulmányban kísérletezésre kiválasztott társkultúrákat korábbi kutatások már igazolták a gyulladásos vagy immunmoduláló folyamatok hatékony modelljeként.

A különböző fehérvérsejt társkultúrákban összesen kilenc különböző biomarkert figyeltek meg alulszabályozottnak. Ezek a CD40, sIgG, sIL-17A, sIL-17F, sIL-2 és sIL-6 immunmoduláló markerek, valamint az sTNFα, V-CAM1, IP-10, Eotaxin-3 és P-Selectin gyulladásos markerek voltak.

A bőrsejt-társkultúrában lévő biomarkerek szintén erőteljesen érintettek voltak. A gyulladással kapcsolatos markerek VCAM-1, IP-10, I-TAC, MIG, PAI-1 és M-CSF szintje csökkent a doTERRA On Guard keverékkel való érintkezést követően. A sejtproliferáció is jelentősen csökkent. Az RNS microarray analízis kimutatta, hogy ezekben a sejtekben a génexpresszió megváltozott, és a legjobb négy egyező jelátviteli útvonal a gyulladáshoz és a sejtciklus szabályozásához kapcsolódik.

Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a doTERRA On Guard illóolaj-keverék hatása összhangban van a keverékben lévő olajok ismert hatásaival. A kísérleti adatok azt is sugallják, hogy a doTERRA On Guard számos olyan útvonalat szabályozhat, amelyek fontosak az egészséges gyulladásos válasz, a sebgyógyulás, a sejtegészség és az immunválasz szempontjából.

Beszereznéd a doTERRA termékeit?

Lépj kapcsolatba velünk! 

Vásárolni szeretnék

Vélemény, hozzászólás?